Ingatlan Bergman

Bergman és Bergmanné lakáspiaci amatőrök, de elköltöznének. Ez a blog az ő történetüket dokumentálja eladástól vásárlásig.

Friss topikok

  • Marcipan155: www.csereingatlan.com az Ön oldala............ (2014.09.04. 12:12) Alternatív megoldások 1: Hármas csere
  • Ingatlan Bergman: Nagyon szívesen mesélnék, de babonából majd csak holnap mondok konkrétumot... Írtunk bejegyzést ki... (2011.05.25. 11:08) Önbecsülés sürgősen eladó
  • Ingatlan Bergman: Szia Krisz! Kösz a tanácsokat és gratulálunk az eladott lakáshoz. Mondjuk nyilván nem mindegy, h... (2011.05.16. 17:17) Magánakciók
  • Ingatlan Bergman: Igen, van egy gyanúm, hogy a kilakoltatási moratórium sem kifejezettem a hiteleseknek jó, hanem a ... (2011.05.09. 22:05) Amikor a kuss többe kerül mint a leves
  • Ingatlan Bergman: Kösz a tippeket. Valamit újítanunk kell, mert a régi lelkesedésünk kezd mélydepresszióba fordulni.... (2011.04.29. 22:47) Ingatlanpiaci Top 5

Linkblog

Válságtűrő lakás eladó

2011.04.27. 21:13 - Ingatlan Bergman

Most olvassuk az OTP Jelzálogbank legújabb ingatlanpiaci statisztikáját. Örülünk, hogy nem mindenhol ütött a válság, de a ránk vonatkozó adatok a hosszú távú terveinkre valószínűleg nem lesznek pozitív hatással.

Először is a budapesti kerületek válságérzékenységét mutató színes térképek kissé összezavarták Bergmant. Nem csak azért, mert Bergman olyan színvak mint az ágyú, hanem mert a kőbányai lakása a statisztika szerint a válságtűrő kategóriába tartozik. Ez Bergman buta agyának azt jelentené, hogy elvileg ezt a lakást ma ugyanolyan áron lehetne eladni mint 2008-ban. De nem így van, mert az ártérképen ott áll feketén-fehéren, hogy ezen a környéken a négyzetméter árak 40 000 forinttal estek a válság kezdete óta. Aztán ránézünk a másik térképre, amiről azt olvassuk le, hogy forgalomvisszaesés tekintetében ez a lakás a legszerencsésebb környékek egyikében van, mert itt 25 százaléknál alacsonyabb mértékben esett az eladások száma 2008 óta.

 Kaotikus a lakáspiac - Friss adatok az OTP-tőlTehát hogy is van ez? Az árak Kőbánya válságtűrő részén nagyot zakóztak, a forgalomvisszaesés pedig a város többi részéhez képest még mindig az egyik legjobb helyen áll. Nyilván arról van szó, hogy a gyorsan eső árak ezen a környéken vonzzák a kisebb pénzű vásárlókat.

Az árak terén tehát nem állunk túl jól. Ez főleg azért van, mert a XI. kerület, ahol lakást szeretnénk venni, gyakorlatilag minden statisztika élén áll. Itt a négyzetméter árak 92 000 forinttal a kőbányaiak fölött vannak, így ha mondjuk kétszer nagyobb lakásba akarunk költözni például Szentimrevárosban, akkor konkrétan meg vagyunk lőve. Még akkor is, ha ott van a kispesti lakás is, amit  a statisztika szerint "csak" 60 000 forinttal kevesebbért fogunk tudni eladni mint amennyiért majd vásárolnunk kell.

Ehh, cudar világ!

Bergmanné és Bergman

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanbergman.blog.hu/api/trackback/id/tr472860504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása