Ingatlan Bergman

Bergman és Bergmanné lakáspiaci amatőrök, de elköltöznének. Ez a blog az ő történetüket dokumentálja eladástól vásárlásig.

Friss topikok

  • Marcipan155: www.csereingatlan.com az Ön oldala............ (2014.09.04. 12:12) Alternatív megoldások 1: Hármas csere
  • Ingatlan Bergman: Nagyon szívesen mesélnék, de babonából majd csak holnap mondok konkrétumot... Írtunk bejegyzést ki... (2011.05.25. 11:08) Önbecsülés sürgősen eladó
  • Ingatlan Bergman: Szia Krisz! Kösz a tanácsokat és gratulálunk az eladott lakáshoz. Mondjuk nyilván nem mindegy, h... (2011.05.16. 17:17) Magánakciók
  • Ingatlan Bergman: Igen, van egy gyanúm, hogy a kilakoltatási moratórium sem kifejezettem a hiteleseknek jó, hanem a ... (2011.05.09. 22:05) Amikor a kuss többe kerül mint a leves
  • Ingatlan Bergman: Kösz a tippeket. Valamit újítanunk kell, mert a régi lelkesedésünk kezd mélydepresszióba fordulni.... (2011.04.29. 22:47) Ingatlanpiaci Top 5

Linkblog

Leltár

2011.04.22. 09:49 - Ingatlan Bergman

Bergman azon szerencsések közé tartozik, akiknek tartozásuk nincs, de lakásuk van. Méghozzá kettő. Mielőtt kinyílnak a bicskák a zsebben (elvégre tavasz van), tisztázzuk, hogy mindkét lakás családi örökség. Valaha a munkásosztálynak is volt örökölhető vagyona.

Bergmanné (Bergmannal ellentétben) nem szerencsés, hanem okos. A lakáshitelét forintban vette fel, ami persze jóval drágább mulatság mint egy svájci frank alapú hitel, viszont a törlesztőrészletei nem emelkednek. Így tehát Bergmannénak is lesz egy lakása amint lejár a hitele. Úgy tizenöt év múlva.

Mivel mindhárom lakás garzon, logikusnak tűnik, hogy Bergman semmire sem használt két lakásából csináljunk egyet, ahol végre elférünk, és ha oda jutunk, nyugodtan tudjunk családalapításba kezdeni. Bergmanné lakását ebből a műveletből kihagyjuk, mert adósságot nem ésszerű ráterhelni egyébként tehermentes vagyonra, hacsak nem tartanak az ember fejéhez fegyvert.

Tehát elkezdtük hirdetni Bergman kispesti és kőbányai garzonját. Először mi magunk hirdettük őket az interneten, plakátoltunk és spameltünk, aztán rájöttünk, hogy muszáj bevonnunk ingatlanközvetítőket. Júliusban ugyanis elkezdődik a fizetésképtelen devizahitelesek kilakoltatása, és ha addig nem szabadulunk meg a garzonoktól, akkor soha.

Bergmanné és Bergman

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanbergman.blog.hu/api/trackback/id/tr32846881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása