Ingatlan Bergman

Bergman és Bergmanné lakáspiaci amatőrök, de elköltöznének. Ez a blog az ő történetüket dokumentálja eladástól vásárlásig.

Friss topikok

  • Marcipan155: www.csereingatlan.com az Ön oldala............ (2014.09.04. 12:12) Alternatív megoldások 1: Hármas csere
  • Ingatlan Bergman: Nagyon szívesen mesélnék, de babonából majd csak holnap mondok konkrétumot... Írtunk bejegyzést ki... (2011.05.25. 11:08) Önbecsülés sürgősen eladó
  • Ingatlan Bergman: Szia Krisz! Kösz a tanácsokat és gratulálunk az eladott lakáshoz. Mondjuk nyilván nem mindegy, h... (2011.05.16. 17:17) Magánakciók
  • Ingatlan Bergman: Igen, van egy gyanúm, hogy a kilakoltatási moratórium sem kifejezettem a hiteleseknek jó, hanem a ... (2011.05.09. 22:05) Amikor a kuss többe kerül mint a leves
  • Ingatlan Bergman: Kösz a tippeket. Valamit újítanunk kell, mert a régi lelkesedésünk kezd mélydepresszióba fordulni.... (2011.04.29. 22:47) Ingatlanpiaci Top 5

Linkblog

Show Time

2011.05.16. 16:59 - Ingatlan Bergman

A hirdetésfeladónak is van írói büszkesége: szereti, ha az olvasóktól visszajelzést kap. Ha szombat reggel azzal hívják fel az hirdetésfeladót, hogy "Jónapot, monnya, eladó a kislakás, ami aktuális még?", az ember megilletődött szerénységgel legyint a párjának, hogy "á, semmi, csak az olvasóim..."

Megyünk az író-olvasó találkozóra, egymást hergeljük, hogy ha már végre megnézik a lakást, akkor ezekkel meg is vetetjük. Feszültség a legfölsőbb szinteken... Felkísérjük az egyébként szimpatikus párt az emeletre, közben pedig egy kis morális felhanggal fényezzük a lépcsőházat: "Ebben a mocskos világban a tiszta lépcsőház már bizony ritkaság." Lakásba be, ahol érdekes módon egyből a szoba mérete fogja meg érdeklődőinket. "Ilyen kicsi lakásban ilyen óriási szoba!" - mondják. Nem, ez a szoba, akárhogy is nézzük, nem óriási, de hevesen bólogatunk, hogy "igen-igen, ezt eleve gigantikusra tervezték."

"Lakóközösség?" - érdeklődik a hölgy. "Tisztességes, kulturált középosztály" - válaszoljuk. "És a fűtés?" - hangzik a következő kérdés. "Harmadik generációs, egyedi mérővel ellátott, költségkímélő táv-." De mivel tudjuk, hogy a leggyengébb láncszem a fűtés, ráerősítünk, hogy most számolják először ki az új általányt amióta elkészült a szigetelés és a fűtéskorszerűsítés. "Az meg lesz vagy 1000 forint, mert mi aztán egész télen nem fűtöttünk! (Ripityom!) A mínusz 10-ben is volt vagy 25 fok -- egy-két lakó fűt az egész ház helyett. Muhaha."

"Jaj, hölgyem, félreértett! Ebben a házban rajtunk kívül tényleg mindenki tisztességes és kutturált. Mi vagyunk itt az utolsó prosztó-tahók."

Amikor elköszönünk, mindkettőjüknek sokat sejtetően nézünk a szemébe, és amíg kezet fogunk, beleszugeráljuk a tobozmirigyükbe, hogy "ha tisztességes és kutturált vagy, ebben a házban van a helyed!"

Állítólag visszahívnak.

Bergman

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanbergman.blog.hu/api/trackback/id/tr282908602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása