Ingatlan Bergman

Bergman és Bergmanné lakáspiaci amatőrök, de elköltöznének. Ez a blog az ő történetüket dokumentálja eladástól vásárlásig.

Friss topikok

  • Marcipan155: www.csereingatlan.com az Ön oldala............ (2014.09.04. 12:12) Alternatív megoldások 1: Hármas csere
  • Ingatlan Bergman: Nagyon szívesen mesélnék, de babonából majd csak holnap mondok konkrétumot... Írtunk bejegyzést ki... (2011.05.25. 11:08) Önbecsülés sürgősen eladó
  • Ingatlan Bergman: Szia Krisz! Kösz a tanácsokat és gratulálunk az eladott lakáshoz. Mondjuk nyilván nem mindegy, h... (2011.05.16. 17:17) Magánakciók
  • Ingatlan Bergman: Igen, van egy gyanúm, hogy a kilakoltatási moratórium sem kifejezettem a hiteleseknek jó, hanem a ... (2011.05.09. 22:05) Amikor a kuss többe kerül mint a leves
  • Ingatlan Bergman: Kösz a tippeket. Valamit újítanunk kell, mert a régi lelkesedésünk kezd mélydepresszióba fordulni.... (2011.04.29. 22:47) Ingatlanpiaci Top 5

Linkblog

Tudathasadásos rasszista lakást venne, esetleg eladna

2011.05.07. 19:17 - Ingatlan Bergman

Bergmannak momentán ezer tennivalója lenne, így teljesen logikus, hogy órákon keresztül ingatlanhirdetéseket böngész olyan keresőszavak alapján mint "krumpli" vagy "rágcsálókkal együtt eladó", aztán az átlagostól eltérő, úgynevezett "érdekes" lakáshirdetéseket közkinccsé teszi.

Vízszintesen félbevágott lakás eladó (katt a címre)

Bár Bergmannak fogalma sincs, mi az euklideszi geometria és a nem euklideszi közötti különbség, azt biztosan tudja, hogy az euklidesziben lehet olyanokat mondani, hogy "a hasábot egy vízszintes síkkal kettévágjuk". Ennek a 12 négyzetméteres (!) lakásnak az esetében pontosan ezt a geometriai műveletet ültették át a gyakorlatba. Nem a galériával van itt alapvetően gond (garzonokban a galéria a fekve alvás záloga), hanem a kivitelezés drasztikusságával. Ajtót-ablakot jobb helyeken nem szokás vízszintes síkkal kettévágni, már csupán érintésvédelmi megfontolások alapján sem. Aki ugyanis nagyobb lendülettel lép be ebbe a lakásba, annak a feje egyből megy a galériára aludni. (Erről Bergmannak beugrik A fejnélküli lovas című 1969-es kubai-szovjet western.)

Tudathasadásos rasszista lakást venne, esetleg eladna

A dadaista versek véletlenszerűségét idéző hirdetésből körülbelül semmi sem derül ki azon kívül, hogy (a) valahol van egy "kultúrált [sic] nem cigányos környék", (b) a felhasználó nem túl erős webes skillek terén. Mert ugye ha vásárolni akar, a megadott szempontokat inkább a keresőfelületre kellett volna felvinni, aztán átböngészni a kapott találatokat. De ehhez először nyilván el kell dönteni, hogy vásárolni vagy eladni akar-e az ember. Jótanács: ha lakást akarunk vásárolni, és ezt mindenképpen hirdetésben szeretnénk a nagyvilág tudomására hozni, az eladásra vonatkozó melléknévi igeneveket (pl. eladó) mellőzzük hirdetésünk szövegéből! Aki viszont eladni akar, annak ajánlott a vásárlásra vonatkozó igéket (pl. vennék) mellőznie hirdetéséből.

Nagy Noémi: Látomás a Pauler utcában

Eleve gyanús, ha egy ingatlanos azzal kezd egy hirdetést, hogy "elsőre furcsa volt". Mert amíg mondjuk egy filmnek jót tesz, ha lefurcsázzák (anno a Twin Peaks volt "furcsa", nézte is mindenki), addig speciel az ingatlanok esetében a "furcsa" a "luk", az "ablaktalan" és az "össze fog dőlni" szinonímája. A tulajdonosok szerencséjére a lakásuk nem luk és nem ablaktalan, így talán ellenáll az ingatlanközvetítő aknamunkájának. Mondjuk ettől még simán összedőlhet. Egyébiránt Nagy Noémi Látomás a Pauler utcában című regénye júniusban jelenik meg a Noran kiadó gondozásában.

Bergman

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanbergman.blog.hu/api/trackback/id/tr612885580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása