Ingatlan Bergman

Bergman és Bergmanné lakáspiaci amatőrök, de elköltöznének. Ez a blog az ő történetüket dokumentálja eladástól vásárlásig.

Friss topikok

  • Marcipan155: www.csereingatlan.com az Ön oldala............ (2014.09.04. 12:12) Alternatív megoldások 1: Hármas csere
  • Ingatlan Bergman: Nagyon szívesen mesélnék, de babonából majd csak holnap mondok konkrétumot... Írtunk bejegyzést ki... (2011.05.25. 11:08) Önbecsülés sürgősen eladó
  • Ingatlan Bergman: Szia Krisz! Kösz a tanácsokat és gratulálunk az eladott lakáshoz. Mondjuk nyilván nem mindegy, h... (2011.05.16. 17:17) Magánakciók
  • Ingatlan Bergman: Igen, van egy gyanúm, hogy a kilakoltatási moratórium sem kifejezettem a hiteleseknek jó, hanem a ... (2011.05.09. 22:05) Amikor a kuss többe kerül mint a leves
  • Ingatlan Bergman: Kösz a tippeket. Valamit újítanunk kell, mert a régi lelkesedésünk kezd mélydepresszióba fordulni.... (2011.04.29. 22:47) Ingatlanpiaci Top 5

Linkblog

Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van?

2011.05.11. 15:19 - Ingatlan Bergman

"Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van..."  (Hermész Triszmegisztosz: Tabula Smaragdina)

Hermész Triszmegisztosznak innen üzenjük, hogy valamit nagyon benézett.

Még minket is elkeserít Majoros Márta helyzetelemzése arról, hogy milyen irányt kezd venni a magyar társadalom, pedig a mi, eredetileg lakáseladással foglalkozó blogunk már erősen elment a mindmegdöglünk téma irányába.

Összevetettük a fenti BEOL-interjút ezzel, és nagyjából azt a képet kaptuk (ami valószínűleg nem újdonság), hogy (1) az ingatlanpiac nem csak leképezi a társadalmi viszonyainkat, de egyben alakítja is őket: ha egyszer rossz környékre kényszerültél (költöztél, születtél, vittek), onnan bajosan szabadulsz; és hogy (2) itt egyelőre a centrumból kifelé és társadalmi státuszban lefelé lehet haladni -- visszafelé esélytelen. Ja, és még azt, hogy a cikkben szereplő Végső Ingatlan nevű, borsodi illetőségű ügynökség végre egy olyan iroda, ami nem árul zsákbamacskát: "Haver, te innen már nem költözöl sehova."

Mi a XI. kerületbe költöznénk, ahol már drágulnak az ingatlanok, míg a mi lakásaink egyre kevesebbet érnek. Majoros Márta tanácsait megfogadjuk: továbbra is főzünk magunkra és kezünkbe vesszük a sorsunk irányítását. Hétfőtől kegyetlenek leszünk és végre eladjuk a lakásainkat, különben a jobb környékek addig drágulnak, hogy esélyünk se lesz épkézláb közegben lakást vennünk.

És végül: Hermi, ami lent van, baromira nem felel meg annak, ami fent van. És egyébként is hülye neved van.

Bergmanné és Bergman

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanbergman.blog.hu/api/trackback/id/tr742895843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása