Ingatlan Bergman

Bergman és Bergmanné lakáspiaci amatőrök, de elköltöznének. Ez a blog az ő történetüket dokumentálja eladástól vásárlásig.

Friss topikok

  • Marcipan155: www.csereingatlan.com az Ön oldala............ (2014.09.04. 12:12) Alternatív megoldások 1: Hármas csere
  • Ingatlan Bergman: Nagyon szívesen mesélnék, de babonából majd csak holnap mondok konkrétumot... Írtunk bejegyzést ki... (2011.05.25. 11:08) Önbecsülés sürgősen eladó
  • Ingatlan Bergman: Szia Krisz! Kösz a tanácsokat és gratulálunk az eladott lakáshoz. Mondjuk nyilván nem mindegy, h... (2011.05.16. 17:17) Magánakciók
  • Ingatlan Bergman: Igen, van egy gyanúm, hogy a kilakoltatási moratórium sem kifejezettem a hiteleseknek jó, hanem a ... (2011.05.09. 22:05) Amikor a kuss többe kerül mint a leves
  • Ingatlan Bergman: Kösz a tippeket. Valamit újítanunk kell, mert a régi lelkesedésünk kezd mélydepresszióba fordulni.... (2011.04.29. 22:47) Ingatlanpiaci Top 5

Linkblog

Ingatlanpiaci Top 5

2011.04.28. 19:18 - Ingatlan Bergman

Ebben a bejegyzésben Bergman a későbbi viszonyítás kedvéért újra leteszteli a piaci viszonyokat és összeállítja a lehető legspecifikusabb ingatlanpiaci TOP 5-öt.

Sorstársaink eladták. Ingatlanközvetítők nélkül, magánba'. Pedig a XVI. kerületben 12 millióért hirdetni lakást van annyira esélytelen mint Kőbányán és Kispesten 6-7 millióért. Mindenesetre gratulálunk nekik.

Ingatlanyistáék sikere után Bergman azon kezdett töprengeni, hogy vajon mit csinál rosszul. A plakátolás megvolt, a magánhirdetések aktívak, az ügynökök hirdetnek, az ismerősök munkahelyi levelezőrendszereinek spamekkel történő elárasztása szintén megtörént, mégse érdekel senkit az ő két kis lakása.

Pedig valami tényleg történik a piacon: a hónapokkal ezelőtt elmentett, a mi lakásainkkal megegyező ingatlanok hirdetéseiből ma már egy se él. Most vagy az a helyzet, hogy ezeket a lakásokat már visszavette a bank és elzárta őket egy nagy páncélszekrénybe, vagy (ami valószínűbbnek tűnik) eladták őket.

Bergman a későbbi viszonyítás kedvéért újra letesztelte a piaci viszonyokat és összeállította a lehető legspecifikusabb ingatlanpiaci TOP 5-öt. A vizsgált 28 négyzetméteres garzonlakások kivétel nélkül a XIX. kerületi Petőfi utcában találhatóak, és ár szerinti toplistájuk a következő:

1. Új burkolat, tiszta bekecs: Nyilván jól fest egy új burkolatokat kapott lakás, de ha megtörtént volna a külső hőszigetelés és lennének egyedi távhőmérők, az első tél fűtésszámláján megspórolt pénzből mi a saját ízlésünknek megfelelően burkolnánk.

Irányár: 7 300 000 forint

2. A Bergman-klón: Egy pillanatra azt hittük, egy fanatikus ingatlanközvetítő a mi lakásunkat árulja jóval az irányár felett, de aztán rájöttünk, hogy a mi lakásunkba besüt a nap. 

Irányár: 7 000 000 forint

3. Süssünk véreshurkát! Hol?

Irányár: 6 690 000 forint

4. Ha a helyedben lennék, megvenném: Micsoda puritán elegancia, micsoda ár-érték arány! Az egyetlen "lepanelprogramozott" garzon a környéken. Ja, és véletlenül pont Bergmané.

Irányár: 6 500 000 forint

5. Olcsó húsnak inaktív a hirdetése: Abban a pillanatban, hogy nem inagtlanoson keresztül akar tőlünk valaki lakást venni, a miénk is egyből ennyibe fog kerülni.

Irányár: 6 150 000 forint

Nincs fanfár, nincs üdvrivalgás. TOP 5-ünket csendben lezárjuk és csóváljuk a fejünket, hogy vajon ezen az áron hogy nem tud elmenni a lakásunk...

Bergmanné és Bergman

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanbergman.blog.hu/api/trackback/id/tr992862603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuckup_with_marmelade 2011.04.28. 22:49:07

"Pedig a XVI. kerületben 12 millióért hirdetni lakást van annyira esélytelen mint Kőbányán és Kispesten 6-7 millióért. Mindenesetre gratulálunk nekik."

Köszönjük:)

Megsúgom, hogy ha 2 emelettel lejjebb lett volna 1 millióval tutira drágábban ment volna el. (Egyébként meg 1-1,5 millával olcsóbban hirdettük, mint amennyiért a hasonló kategóriájú lakásokat hirdetik, ez is sokat számított)

A XVI. kerületet egyébként szeretik az emberek, alacsony a bűnözési ráta, közel az Örs (innen 5 perc volt), kertvárosi a hangulat. Na meg az árak is szépen bezuhantak.

Én így utólag annyit mondok, hogy ha a lakás kategóriájában JÓ (ld. jó a fekvése, alacsony a rezsi, világos, napfényes) akkor home staging.

Home staging előtt senki se tudta elképzelni, hogy milyen is lehet ebben élni - utána viszont igen.

Sok sikert:)

Ingatlan Bergman 2011.04.28. 23:46:16

@Fuckup_with_marmelade: Ha jól értem, akkor a home staging annyit tesz, hogy mielőtt befotózzuk a lakást, berendezzük olyanra, hogy attól leessen a lakáskeresők álla? Ha igen, honnan szedem hozzá a bútorokat, a plazmatévét és a jacuzzit? Iszonyú macera ez az egész...

De tényleg, most, hogy eladtátok, nem osztod meg velünk a technikátokat?

Fuckup_with_marmelade 2011.04.29. 14:08:11

@Ingatlan Bergman: Nem egészen :)

Nem kell, hogy leessen az álla, viszont az a cél, hogy a mi ízlésünk ne nyomja el az érdeklődők fantáziáját - tehát bele tudják látni a lakásba a jövendőbeli otthonukat.

Mi emiatt pl. fehérre festettük az egészet. Nem korlátoztuk a vevőjelöltek fantáziáját. Felraktunk függönyt - szigorúan odafigyelve a semlegességre (barna lett - az az árnyalat ami mindenhez passzol - a vevők pl. külön kérték, hogy hagyjuk nekik ott a függönyöket - úgyhogy biztos, hogy jól választottuk ki az árnyalatot)

Egy már berendezett lakásnál amiben élnek ez azért nehezebb, de egy semlegesre átfestés soha nem árt. Az sem, ha az ember a személyes holmik legnagyobb részét elpakolja, elrakja a "megosztó" dolgokat is.

Mi a képeket is a "célcsoportnak" megfelelően választottuk ki. Tudtuk, hogy a mi lakásunkat fiatalok fogják megvenni, így néhány Ton Schulten képpel dobtuk fel (én nagyon szeretem úgyhogy volt belőle raktáron:))

(www.google.com/search?um=1&hl=hu&biw=1264&bih=617&site=search&tbm=isch&sa=1&q=ton+Schulten&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=)

Filléreket költöttünk erre, az eredmény viszont durva volt (kezdtük sajnálni, hogy eladjuk:))))

Persze ehhez tényleg kellett egy olyan lakás ami alapból, válság nélkül könnyen eladható, jó környéken, ideális paraméterekkel.

Nálunk a 4. emelet volt az egyetlen ami behatárolta a vevőket - lényegében csak fiatalok jöhettek szóba.

Utána csak vártunk, mint pók a hálóban. (Persze hirdettünk is, de az utóbbi 1-1,5 hónapban minimális időt fordítottunk a hirdetésekre, néhány percet heti szinten)

Ingatlan Bergman 2011.04.29. 22:47:20

Kösz a tippeket. Valamit újítanunk kell, mert a régi lelkesedésünk kezd mélydepresszióba fordulni.

A home staging egyébként abszolút logikus, de pl. a kőbányai lakásban sok minden nem szab gátat a vásárlói fantázia szárnyalásának: www.ingatlannet.hu/kereses/kep.html?hirdetes=918126&kep=2011/4/13/918126-1.jpg#

A kispesti kecó más tészta...

A vicc az, hogy miután említetted, körülnéztem a neten, és kiderült, hogy a home staging-et árulják szolgáltatásként is: homestaging.shp.hu/hpc/web.php?a=homestaging&o=hs_kepek_F5Ak
Ez a cég konkrétan kitakarít 50 000 forintért.

Még egyszer kösz a tippeket! Kispesten bevetjük őket.
süti beállítások módosítása