Ingatlan Bergman

Bergman és Bergmanné lakáspiaci amatőrök, de elköltöznének. Ez a blog az ő történetüket dokumentálja eladástól vásárlásig.

Friss topikok

  • Marcipan155: www.csereingatlan.com az Ön oldala............ (2014.09.04. 12:12) Alternatív megoldások 1: Hármas csere
  • Ingatlan Bergman: Nagyon szívesen mesélnék, de babonából majd csak holnap mondok konkrétumot... Írtunk bejegyzést ki... (2011.05.25. 11:08) Önbecsülés sürgősen eladó
  • Ingatlan Bergman: Szia Krisz! Kösz a tanácsokat és gratulálunk az eladott lakáshoz. Mondjuk nyilván nem mindegy, h... (2011.05.16. 17:17) Magánakciók
  • Ingatlan Bergman: Igen, van egy gyanúm, hogy a kilakoltatási moratórium sem kifejezettem a hiteleseknek jó, hanem a ... (2011.05.09. 22:05) Amikor a kuss többe kerül mint a leves
  • Ingatlan Bergman: Kösz a tippeket. Valamit újítanunk kell, mert a régi lelkesedésünk kezd mélydepresszióba fordulni.... (2011.04.29. 22:47) Ingatlanpiaci Top 5

Linkblog

Az ügynök halála

2011.05.10. 21:54 - Ingatlan Bergman

Bergmanéknak volt egy elméletük, hogy mitől fogják tudni eladni a lakásaikat. Az elmélet jó volt, de a lakásaink még mindig megvannak. Új elméletükben jelentős számú ingatlanügynök likvidálását irányozzák elő.

Olvassuk, hogy a devizahitelesek felének a kisebb lakásba költözés nem lehet megoldás pénzügyi problémáik kezelésére. Amikor ingatlanközvetítőkre bíztuk a lakásainkat, abban reménykedtünk, hogy előbb-utóbb megnő az igény a kisebb lakásokra, hiszen a bedőlt hiteleseknek egyszer úgyis lakni kell valahol. Kilogikáztuk, hogy a hitelesek majd jól eladják a nagyobb lakást, előtörlesztenek, a maradék pénzből meg majd futja nekik kispesti és kőbányai garzonra. Állítólag nem hogy nem fogja futni nekik kisebb lakásra, hanem negyedüknél a tartozásuk máris nagyobb mint az ingatlanuk értéke.

Jó, az elmélet már ott sántított, hogy a nagyobb lakásokból menekülő devizahitelesek lakásait ki fogja megvenni? De mindegy is, hogy nem lett az elméletünkből semmi, mert azóta van új elméletünk. Szerintünk nagyjából az fog történni, hogy a bankok és a kormány nagy egyetértéssel odaláncolja majd a teljesen reménytelen adósokat a lakásaikba szociális alapon. Azoknak pedig, akikben a minimális fizetői szándékot vagy potenciált látják, úgy fognak keresletet teremteni a lakására (nota bene a bank a saját lakásainak teremt piacot), hogy előre menekülnek és újra telerakják a piacot hitellel. Mondjuk albán lek alapú hitellel. Ha pedig Kálmán Olga megkérdezi, hogy ez nem pilótajáték-e, majd azt mondják, hogy "nem, mer' nem az."

Hogy ez így lesz-e vagy sem, nem tudjuk, de ahogy magunkat ismerjük, valószínűleg nem így lesz. (Viszont ha nem így, akkor tuti, hogy így lesz.) És mivel nekünk már kezd a hócsukánk tele lenni azzal, hogy nem tudunk egy épkézláb lakásba költözni annak ellenére, hogy Bergmannak két eladó lakása van, eldöntöttük, hogy nem jópofizunk többet. Kirúgjuk az összes ingatlanosunkat, akik nem hogy egy érdeklődőt nem hoztak eddig, de még azzal se álltak elő, hogy mit kellene változtatni az eladási stratégiánkon. Aztán bemegyünk pont annyival az ár alá, amennyit a léhűtők kerestek volna rajtunk, és eladjuk a lakásokat ízibe. Működőképes terv itt, Karel Gott.

Jóccakát.

Bergmanné és Bergman

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanbergman.blog.hu/api/trackback/id/tr932894298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása